fbpx

Muskel- och ledproblem

Vi strävar alltid efter att använda den bästa kombinationen av metoder för att lösa de specifika orsaks faktorer som vi hittar.

Ont i muskler, leder, smärta?

Har du haft långvarig problem med skador, muskelont, stelhet, smärtor och ständigt upplever att dina bekymmer alltid återkommer efter manuella behandlingar? Då har du kommit rätt. 

Vi kombinerar manuell terapi med moderna teknologier för att skynda på läkning samt för att få kroppen ur adaption. Våra självreglerande behandlingar gör att din kropp snabbt och effektivt kan starta läkningsprocesser även på gamla skador. Vi har tex en behandling som kan skynda på och stimulera självläkning av brutna ben, trasiga ledband och ömma inflammerade muskler, tre gånger så snabbt som normalt.

Hur fungerar det?

Har du haft långvariga problem  rekommenderar vi att du börjar med att göra en grundläggande hälsoanalys för att kunna detektera roten till att du inte blir bra trots många behandlingar och andra undersökningar. Vi har de främsta teknologierna för att utreda detta samt därefter kunna lägga en plan för att starta läkningsprocesser utan manipulation.

Möt någon av våra duktiga terapeuter och massagespecialister för att lägga upp bästa plan för dig. Vi kombinerar våra behandlingar utifrån vad som passar dig och tar ett helhetsgrepp vad gäller hela din hälsa. Livsstilscoaching är en del och du kan behöva göra några förändringar under en läkningsfas.

Ta kontrollen över dina rygg och muskelproblem!

Genom att göra de undersökningar som är relevanta kan vi se orsakerna till varför du har problem som inte löser sig. Vi lägger sedan upp en plan för läkning.

Se pågående processer

Undersökning för att testa funktioner och processer i din kropp med hjälp av grundläggande undersökning. Genom termografi kan vi även detektera fysiologiska förändringar och se olika typer av muskeloskeletala problem för att ännu närmre kunna lokalisera var problemet sitter.

Manuella behandlingar

Vi ger dig adekvat behandling manuellt i form av massage av vår duktiga lic. massageterapeut. Du kan självklart boka massage eller annan manuell behandling som ett första steg så kan vi utvärdera hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig vidare.  

Kontakta oss för att få råd om vad som passar dig.

Rygg, muskler och ledbehandlingar

Förutom behandingar på klinik kan vi erbjuda ett komplett och revolutionerande teknologipaket för att optimalisera hälsa och prestation på cellnivå, ett paket för hemmabruk. 

Kontakta oss för mer information om detta!

Våra undersökningar kartlägger

Vi går till roten med att se var ursprunget till dina problem ligger.

Vad kan du göra själv?

Har du någon gång tänkt på att du faktiskt själv kan ta kontrollen över din egen hälsa, att du i allra högsta grad kan påverka hur du mår och dessutom på det sättet kunna ha en stor inverkan på din kropp både fysiskt och psykiskt. Kan du tänka dig den sköna känslan av att du gjort vad du kan för att ta hand om din kropp och hjälpa den att vara i sitt optimala tillstånd där kroppens egen självläkande förmåga har full kapacitet. Det är en fantastiskt skön känsla att veta att det är så mycket som kan rätta till sig genom att man gör lite enkla grepp och tilltag vad gäller förebyggande vård.

Kunskap / utbildning

Vad gäller smärtor och långvariga problem med rygg, leder, muskler så är det viktigt hur du lever för övrigt, stress, motion, vad du äter, vilka kosttillksott du eventuellt tar mm. Vi finns för att utbilda dig i vad du kan göra själv och vad som är viktigt att tänka på för just dig men även generellt. 

 Kontakta oss för råd om hur vi kan hjälpa just dig på bästa sätt!

"För ca 7 år sedan var det dax för höftoperation pga en necros ungefär två cm i diameter på höftkulan. Jag hoppade tidvis på kryckor. Suzanne rådde mig till ett behandlingsupplägg. Det är helt otroligt vad kroppen kan fixa, med rätt stöd, för necrosen läkte ut , kryckorna hamnade på vinden och nu har jag fortsatt mitt liv de här åren med fjällvandring ,jakt och andra rörliga aktiviteter. Oskuret är bäst om det är möjligt och det var det för mig. Jag gör årlig hälsokontroll på Lundborgkliniken och följer de sunda råd som bjuds. Detta kallar jag friskvård. 🙏👌👌👌👍😍"

Karin Mona Hermansson

Under min 26-åriga snowboardkarriär har jag haft många skador. Den senaste och allvarligaste var för 1½ år sedan efter ett snowboardhopp. Jag prövade nästan allt, läkare, kiropraktorer och andra läkare utan förbättringar. Jag trodde att jag aldrig skulle kunna åka snowboard igen utan smärta. Men det var innan en vän rekommenderade mig att gå till Lundborgkliniken. De gjorde en första hälsobedömning, identifierade de grundläggande orsakerna och behandlade mig sedan med olika tekniker. Efter en vecka blev ryggen mycket bättre och smärtan försvann. Tack vare Lundborgkliniken kan jag nu åka snowboard igen. ”

Ingemar Backman, professionell snowboardåkare

”Förra året hade jag en skada på min hoppfot och det var ganska allvarligt, så om jag inte fixade det skulle jag aldrig kunna hoppa igen. Det varade i 6 månader och jag visste inte vad jag skulle göra med det, till sist fick operation. Det gick bra men efter operationen läkte det inte riktigt ihop igen. Det var då jag introducerades till Health Optimizing kliniken. De rekommenderade flera behandlingar som jag inte hade stött på tidigare. En av dem i synnerhet, Health Optimizing Cell Regulation-mattan, var väldigt intressant eftersom den hjälpte mig att sova bättre vilket var bra för återhämtning och det hjälpte mig verkligen att optimera prestanda så jag var på min toppnivå vid träning. Jag är så tacksam mot Health Optimizing-teamet! ”

Erlend Bolstad-Raa, Norsk mästare i höjdhopp och 3-steg

”Jag känner mig mycket bättre än någonsin. Sportoptimeringspaketet har gett mig mer energi, bättre träningseffekt, bättre rehabilitering och bättre sömn."

Turid Salbu, Norsk juniormästare i skidskytte

”En av mina viktigaste partners under många år är Health Optimizing. På klinikerna har de världsledande teknik för omfattande hälsobedömningar, behandlingar och för att optimera din hälsa och prestanda. Genom att göra regelbundna hälsoanalyser på Health Optimizing kliniken vet jag vad jag ska arbeta med för att optimera min hälsa så att jag kan förverkliga min fulla potential inom mountainbike. Hälsooptimering har gett mig tillgång till teknologier, produkter och coachning om näring och andra livsstilsaspekter som jag behöver för att bli bäst inom min sport. När jag har haft en olycka på min cykel eller skadat mig på något annat sätt har Health Optimizing kliniken lyckats få mig snabbt tillbaka på min cykel. Jag rekommenderar alla att besöka en Health Optimizing klinik för en hälsobedömning minst en gång om året"

Gun-Rita Dahle Flesjå, Olympisk mästare och 10 gånger världsmästare

Kontakta Oss

Kontakta oss för frågor eller tidsbokning.

Vi bedriver inte sjukvård, du skall alltid kontakta din läkare vid sjukdom.

031-133200

Göteborgsvägen 74, 43363 Sävedalen

info@lundborgkliniken.se