FRÅGOR OCH SVAR

Vad är det som är så unikt med ert sätt att arbeta?

Vi har vår utgångspunkt i både skolmedicin och alternativmedicin, det man kallar för integrerad medicin vilket innebär att vi är mer orsaksinriktade istället för att ha en symptomdämpande inriktning.

Integrerad medicin behandlar de underliggande orsakerna till sjukdomen. Det är en utveckling i läkekonsten som bättre tillgodoser vårdbehovet i modern tid.

Vi behandlar hela människan, inte bara en isolerad uppsättning av symptom. Vi bringar tid med våra patienter/klienter, lyssnar på deras historier och tittar på samspelet mellan genetiska, miljömässiga och livsstilsrelaterade faktorer som kan påverka hälsan på lång sikt och komplex, kronisk sjukdom. På detta sätt stöder den integrerade medicinen det unika uttrycket för hälsa och vitalitet för varje individ.

Denna del av hälsovården arbetar processinriktat för att kartlägga orsaken till dina symtom och använder metoder som stimulerar kroppens självläkande förmåga. Integrerad medicin uppmuntrar tvärvetenskaplig kunskap och samarbete mellan läkare, tandläkare och olika slags alternativa terapeuter.

Detta innebär att vi har ett holistiskt perspektiv och strävar mot att ingripa i ett tidigt skede för att förbättra människans fysiologiska, emotionella/kognitiva och fysiska funktion. Vi intresserar oss för personens individuella biokemiska och biofysiska balans, omgivande miljö och den egna erfarenheten av hälsotillståndet. Den integrerade medicinen betonar att varje människas fysiologiska system har sin egen särprägel och behandlingsmetoden kan därför se olika ut för olika patienter.

Hur många behandlingar är det vanligt att man behöver göra?

Antalet behandlingar beror helt på hur ditt hälsotillstånd ser ut och vilken typ av behandling du är i behov av. Varje människa är unik och svarar olika på olika typer av behandlingar. För vissa klienter räcker det med en grundläggande hälsoanalys med efterföljande livsstilsförändringar, och återbesök efter någon månad, för att hälsoförbättringar ska ske. För andra, mer komplexa problem och hälsotillstånds kan det krävas flera olika typer av behandlingar, upprepade gånger.

Efter ett första besök hos oss, lägger vi tillsammans med dig som klient upp en plan för just din behandling och en strategi för hur du ska uppnå optimal hälsa.

Får jag ha med mig en anhörig när jag gör min analys eller behandling?

Om du vill ha med dig sällskap till kliniken så går det bra. Vi ser inga problem med att någon följer med dig.

Vad behöver jag tänka på inför en hälsoanalys?

När du kommer till oss för att göra en hälsoanalys, vare sig det är första gången du gör den eller ett uppföljningsbesök, så gäller följande:

– Du skall inte ha ätit eller druckit 2 timmar före besöket.

– Du får inte ha tränat samma dag.

– Du får inte ha nagellack, varken på fingrar eller tår.

Och ta gärna med dig medicinlista och annan relevant information som rör din hälsa. 

Vad behöver jag tänka på inför en thermografi?

Inför en thermografi-undersökning skickar vi ut en instruktion om vad du bör tänka på.

Är det något jag bör tänka på efter en behandling?

Våra behandlingar sätter igång många processer i kroppen och oavsett vilken behandling du gjort så är det viktigt att dricka mycket vatten efteråt. Alla reagerar på olika sätt och beroende på din kropps förutsättningar kan känslan efteråt variera. Vid vissa tillfällen känner man sig trött efter en behandling och vid andra kan man bli väldigt pigg och få en massa energi.

Kan det hända att ni rekommenderar att uppsöka läkare?

Ja, det kan absolut hända. I dagsläget har vi ingen läkare på kliniken. Vi har dock läkare att konsultera men det kan hända att vi skickar vidare till ytterligare undersökningar.

Vi skickar alltid vidare till läkare om vi ser något som är misstänkt. För övrigt får man alltid råd om vad man kan göra för att förbättra situationen.

Har ni patientförsäkring?

Ja, vi har patientförsäkring.

Har ni några specilla kostråd som gäller alla?

Nej vi individanpassar kosten men det finns en del livsmedel som ingen bör äta särskilt mycket av.

Om jag behöver några kosttillskott hur gör ni då?

Vi har ett grundutbud av kosttillskott till försäljning hos oss och det är speciellt utvalda produkter av hög kvalitet. Om analyserna visar brister och obalanser ger vi rekommendationer på kosttillskott för att din kropp ska fungera så bra som möjligt.

Vad händer om jag blir sjuk eller inte kan komma på min bokade tid?

Om du får förhinder behöver du avboka eller boka om din tid senast 1 dygn före avtalad tid. Vid uteblivet besök fakturerar vi halva kostnaden.

Vad har kliniken för betalningssätt?

Vi skickar oftast ut en faktura efter ditt besök hos oss. Vi använder oss även av Swish, om du föredrar det. Och det går att betala med Friskvårdskuponger.

Hur avbryter jag min nyhetsprenumeration?

Vill du avbryta din nyhetsprenumeration maila till info@lundborgkliniken.se

Hur går Heidelbergtest till?

Inför en test med Heidelberg måste du vara helt fastande i 10 timmar. När du kommer får du svälja en digital kapsel och får sen halvsitta, ligga medan testen genomförs. Vi placerar en digital sändare mot din mage som följer kapseln. På detta sätt får vi exakt veta hur din matsmältning fungerar, exakt vilket pH du har i magsäcken och mycket mer. Vill du läsa mer om denna test se: www.phcapsule.com