fbpx

Frågor och svar

Här besvarar vi de vanligaste frågor vi får av klienter både innan och efter ett besök hos oss på Lundborgkliniken

Innan besök

Vad behöver jag tänka på inför en hälsoanalys?

När du kommer till oss för att göra en hälsoanalys, vare sig det är första gången du gör den eller ett uppföljningsbesök, så gäller följande:

– Du skall inte ha ätit eller druckit 2 timmar före besöket.

– Du får inte ha tränat samma dag.

– Du får inte ha nagellack, varken på fingrar eller tår.

Och ta gärna med dig medicinlista och annan relevant information som rör din hälsa. 

Vad är det som är så unik med ert sätt att arbeta?

Vi har ett koncept med teknlogibaserad integrativ medicin som är ett komplement till konventionell och alternativ medicin. Detta innebär att vi är mer orsaksinriktade istället för att ha en symptomdämpande inriktning.

Vi använder en rad olika av de främsta medicinska teknologier som finns i värlen för att söka efter och behandla de underliggande orsakerna till sjukdomen. Det är en utveckling i läkekonsten som bättre tillgodoser vårdbehovet i modern tid.

Vi tittar alltid på den hela människan, inte bara på en isolerad uppsättning av symptom. Vi bringar tid med våra klienter, lyssnar på deras historier och tittar på samspelet mellan genetiska, miljömässiga och livsstilsrelaterade faktorer som kan påverka hälsan på lång sikt. På detta sätt stöder den integrerade medicinen det unika uttrycket för hälsa och vitalitet för varje individ.

Detta holistiska arbetssätt ligger till grund för att kartlägga orsaken till dina symtom och därefter använder vi metoder som stimulerar kroppens självläkande förmåga. Vi uppmuntrar även till tvärvetenskaplig kunskap och samarbete mellan läkare, tandläkare och olika slags alternativa terapeuter.

Detta innebär att vi har ett holistiskt perspektiv och strävar mot att jobba förebyggande för att förbättra människans fysiologiska, emotionella/kognitiva och fysiska hälsa. Vi intresserar oss för personens individuella biokemiska och biofysiska balans, omgivande miljö och den egna erfarenheten av hälsotillståndet. Den integrerade medicinen betonar att varje människas fysiologiska system har sin egen särprägel och behandlingsmetoden kan därför se olika ut för olika patienter.

Hur många behandlingar är det vanligt att man behöver göra?

Antalet behandlingar beror helt på hur ditt hälsotillstånd ser ut och vilken typ av behandling du är i behov av. Varje människa är unik och svarar olika på olika typer av behandlingar. För vissa klienter räcker det med en grundläggande hälsoanalys med efterföljande livsstilsförändringar, och återbesök efter någon månad, för att hälsoförbättringar ska ske. För andra, mer komplexa problem och hälsotillstånds kan det krävas flera olika typer av behandlingar, upprepade gånger.

Efter ett första besök hos oss, lägger vi tillsammans med dig som klient upp en plan för just din behandling och en strategi för hur du ska uppnå optimal hälsa.

Får jag ha med mig en anhörig när jag gör en analys eller behandling?

Om du vill ha med dig sällskap till kliniken så går det bra. Vi ser inga problem med att någon följer med dig.</p

Vad behöver jag tänka på inför en HD thermografi - infraröd screening, undersökning?

Inför en thermografi-undersökning skickar vi ut en instruktion om vad du bör tänka på.

Har ni patientförsäkring?

Ja, vi har patientförsäkring. Alla våra undersökningar och behandlingar är dessutom helt icke invasiva.

Vad händer om jag blir sjuk eller inte kan komma på min bokade tid?

Om du får förhinder behöver du avboka eller boka om din tid senast 1 dygn före avtalad tid. Vid uteblivet besök fakturerar vi halva kostnaden.

Vad har kliniken för betalningssätt?

På kliniken tar vi emot kortbetalning. 

Tidigare klienter

Är det något jag behöver tänka på efter en behandling?

Våra behandlingar sätter igång många processer i kroppen och oavsett vilken behandling du gjort så är det viktigt att dricka mycket vatten efteråt samt att ta det lugnt första dygnet.

Alla reagerar på olika sätt och beroende på din kropps förutsättningar kan känslan efteråt variera. Vid vissa tillfällen känner man sig trött efter en behandling och vid andra kan man bli väldigt pigg och få en massa energi.

Kan det hända att ni rekommenderar att uppsöka en läkare?

Ja, det kan absolut hända. I dagsläget har vi ingen läkare på kliniken. Vi har dock läkare att konsultera i vårt globala team. Vi rekommenderar ofta att man skall diskutera vissa problem ställningar vidare med sin läkare och vi kan rekommendera ytterligare undersökningar hos din läkare.

Vi skickar alltid vidare till ordinarie läkare om vi ser något som är misstänkt eller vid avvikande värden. För övrigt får man alltid råd om vad man kan göra för att förbättra situationen.

Observera att vi inte ställer några diagnoser eller ersätter konsultation med ordinarie läkare. All medicinering sker för övrigt i samråd med din läkare.

Har ni några speciella kostråd som gäller alla?

Nej vi individanpassar kosten men det finns en del livsmedel som ingen bör äta särskilt mycket av. Så vissa råd kan vara relativt generella under en läkningsprocess.

Om jag behöver några kosttillskott, hur gör jag då?

Vi har ett grundutbud av kosttillskott till försäljning hos oss och det är speciellt utvalda produkter av hög kvalitet. Om analyserna visar brister och obalanser ger vi rekommendationer på kosttillskott för att din kropp ska fungera så bra som möjligt.

Det går också bra att beställa via vår Webshop: https://halsopaketet.se/

Hur går testen till för utvärdering av magsäckens funktion?

Inför en test för att testa magsäckens funktion måste du vara helt fastande i 10 timmar. Du får noggranna instruktioner av oss på kliniken. När du kommer får du svälja en digital kapsel och får sen halvsitta, ligga medan testen genomförs. Vi placerar en digital sändare mot din mage som följer kapseln. På detta sätt får vi exakt veta hur din matsmältning fungerar, exakt vilket pH du har i magsäcken och mycket mer. 

Finns det mer material att få kring hälsa?

Vi har en online portal som du som klient får tillgång till när du har varit hos oss. Där hittar du mer material och information om tex behandlingar, kost mm. Detta är en sida som successivt fylls på med mer material.

Kontakta Oss

Kontakta oss för frågor eller tidsbokning.

Vi bedriver inte sjukvård, du skall alltid kontakta din läkare vid sjukdom.

031-133200

Göteborgsvägen 74, 43363 Sävedalen

info@lundborgkliniken.se