fbpx

Behandlingar

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi strävar alltid efter att använda den bästa kombinationen av metoder för att lösa de specifika faktorer som vi hittar.

Vi har stor erfarenhet av vilken kombination av behandlingar som ger snabbast och bäst resultat. Lundborgkliniken, Health Optimizings kliniska prövningar, har visat att långvariga hälsoproblem kan lösas med människors inneboende självreglerande mekanismer med hjälp av rätt kombination av högteknologiska behandlingar och livsstilscoaching.

Om du har ett hälsoproblem och undrar vad vi kan göra för dig, vänligen kontakta oss. När den fullständiga bedömningen är klar, den grundläggande hälsoundersökningen, kan du förvänta dig mycket fler svar och vi kan lägga en plan specifikt för dig.

Nedan behandlingsmöjligheter kan bli aktuella för dig och är behandlingar vi erbjuder på kliniken för att skynda på läkning.

Hyperbar oxygen therapy (HBOT)

En behandling där vi andas koncentrerat syre inuti en kammare med ökat atmosfäriskt tryck för att förbättra vår kropps egen läkningsförmåga och återhämtning.

Under tryck kan lungorna absorbera mer syre jämfört med den mängd syre som tas upp vid normal andning och normalt luftryck. Cirkulationssystemet transporterar syre genom hela kroppen för att stimulera energiproduktionen i cellerna, detta i sin tur stimulerar frisättningen av ämnen som, vitaminer, hormoner och stamceller, som alla främjar läkning. 

Under normala förhållanden andas vi in 21% syre. Under tryck och med syrgas i kammaren andas du in över 95% syre. Detta förbättrar blodets förmåga att transportera syre till alla vävnader i kroppen.  

Reducerad syrenivå i vävnad

Våra kroppar är beroende av syre för att överleva. Brist på syre kan sänka blodflödet, skada vävnad, orsaka för tidigt åldrande, göra att håret blir tunt och till och med påverka minnet. När vi åldras tar våra celler upp betydligt mindre näringsämnen. Genom att tillföra syre till cellerna kan vi bidra till bättre hälsa, energi och livskraft.

De flesta sjukdomar och skador uppstår i vävnaden, inom cellerna. I fall av icke-läkande sår, stroke eller problem med blodcirkulationen kan inte tillräckligt med syre nå det drabbade området och som ett resultat sker inte naturlig läkning. Hyperbar syreterapi löser detta problem genom att ge en naturlig ökning av syre.

Ökad syrenivå i vävnad
Hyperbar syreterapi kan hjälpa i områden där andra terapier helt enkelt är ineffektiva. Det förbättrar livskvaliteten för den drabbade och kan hjälpa alla tillstånd där en ökning av syre behövs.

Health Optimizing cellreglering

Cellregulering är en teknik som stimulerar utbytet av natrium- och kaliumjoner och därmed uppreglerar mitokondriell aktivitet. Detta förbättrar cellulär funktion och energi. Tekniken har också program för att förbättra mikrocirkulationen och andra grundläggande hälsofaktorer. Denna teknik kan också köpas eller hyras för hemmabruk.Tekniken stimulerar även specifikt de inneboende självreglerande mekanismerna för att skapa och upprätthålla god hälsa. Det hjälper kroppen att hantera hälsoutmaningar mer effektivt och gör att kroppen lättare kommer ur adaption om problem under längre tid har ignorerats.

Pulserande magnetfält

Denna behandling kan öka cellspänningen i lokal vävnad till idealet  -70mv och därmed korrigera de dielektriska egenskaperna hos cellmembranen. Detta gör det möjligt för cellerna att utbyta joner korrekt, vilket i sin tur ger omedelbara resultat i cellfunktion, minskning av inflammation och stimulering av återställnings- / reparationsprocesser. Används vid muskelskador, ledskador, där det mäts att det är låg cellaktivtet lokalt, vid läkning av inflammationer generellt mm.

Kväveoxid behandling

Kväveoxid behandling ökar kväveoxidnivåerna inom några minuter och bidrar därmed till att lösa de viktigaste faktorerna för kardiovaskulär hälsa enligt Nobelpriset i medicin 1989, då kväveoxid öppnar upp blodkärlen. Viktigt för god cirkulation och läkning. 

Metaterapi

En teknik som kan ge en ritning för hur molekylär rörelse och cellinformation ska vara, baserat på ett stort antal referensmätningar av vävnadsprover med molekylär spektroskopi.

För mentala problem

Två kombinerade tekniker för stimulering av undermedvetna processer, neurotransmittorer, aktivitet i olika delar av hjärnan och hjärnvågsreglering. Används för psykologiska och psykosomatiska behandlingar.

Monochrome

En teknik för att stimulera dendritaktivitet i hjärnan, vilket möjliggör bättre bearbetning av information samt förbättrar många andra hjärnfunktioner, såsom minne, koncentration, fokus. Dendritceller har även en viktig funktion för immunförsvaret. 

Lymfdräkt

45 min Tryckluftsmassage och infrarött ljus kombinerat i en massagedräkt för att främja kroppens samtliga cirkulatoriska system. – Lymfcirkulation – Öka blodcirkulation – Främja matsmältning och ämnesomsättning – Inflammationshämmande – Reducerar stress – Positiv inverkan på immunförsvaret Behandlingen inleds med 15 min Kroppsstimulator och Cellreguleringsmadrass för celloptimering, lymfcirkulation och syresättning av kroppen. 

Djupvågsbehandling - fasciabehandling - spine align

Flera tekniker samt manuell behandling för lokal stimulering av smärta, skada och andra bekymmer med muskler och leder, som i rätt kombination ger potentialen att påskynda återhämtningstiden tredubblat, möjlighet finns även till att ge kroppen potential att fullborda läkning av gamla skador.

Kvantmedicinsk behandling

Efter att ha behandlat olika underliggande faktorer till dina problem och symptom så är det dags att på bästa möjliga sätt stimulera de inneboende självreglerande mekanismerna för att kroppen nu skall kunna lösa problemet fullt ut. Det inneboende självreglerande systemet borde ha hanterat problemet när det först utvecklades om allt hade fungerat som det är tänkt att göra. Ändå utvecklas hälsoproblem när summan av bakomliggande orsaker, utlösande faktorer och andra försvårande faktorer är större än den inneboende förmågan att hantera dem. En anpassning till problemen utvecklas sedan, och genom denna anpassning slutar de inneboende mekanismerna att försöka lösa problemet. Det är därför det blir kroniskt.

Pris: 1.490 kr/ timme (ca 2 timmar)

Att lösa roten till problemet räcker då vanligtvis inte längre, för det har blivit en ny norm som kroppen har anpassat sig till. Vi har en teknik som kan stimulera de specifika inneboende mekanismerna som behövs för att lösa hälsoutmaningarna. Detta gör vi med hjälp av signaler som är bioidentiska, samma signaler som hjärnan använder för att stimulera mekanismerna för självläkning och de signaler som hjärnan inte längre skickar då problemet har anpassat sig och blivit normen i din kropp.

Så länge orsaksfaktorerna har behandlats tillräckligt, kanske med hjälp av plasmaljus, pulserande magnetfält eller annan behandling enl ovan så skapar nu denna behandling ofta anmärkningsvärda resultat. Därför använder vi denna teknik som den sista delen för att stimulera din egen självläkande kapacitet och för att optimera din hälsa. Har du haft långvariga problem, om de är komplexa och starkt manifesterade är det vanligtvis nödvändigt att upprepa denna behandling för att fullt ut kunna stimulera de inneboende självreglerande mekanismerna. Slutmålet är att hjälpa kroppens egna mekanismer att skapa och upprätthålla god homeostas och hälsa.

Kontakta Oss

Kontakta oss för frågor eller tidsbokning.

Vi bedriver inte sjukvård, du skall alltid kontakta din läkare vid sjukdom.

031-133200

Göteborgsvägen 74, 43363 Sävedalen

info@lundborgkliniken.se