fbpx

Mag- och Tarmproblem

Vi strävar alltid efter att använda den bästa kombinationen av metoder för att lösa de specifika faktorer som vi hittar.

Har du problem med magen?

Tillhör du dem som har provat allt, men som fortsatt har problem med din mage? Svullen, förstoppad, diareé, halsbränna, sura upstötningar, muskelvärk, trötthet, nedstämdhet, sömnproblem, överviktsproblem osv. Detta är problem som ofta är relaterade till kosten och din matsmältning.

Ofta är det många faktorer som är involverade i denna typ av problem. Det kan vara överkänslighet mot mat, felaktig tarmflora, SIBO, GERD, reflux, övre och eller nedre magmunsbråck överväxt av bakterier eller parasiter, svamp, stress, och mycket mer som kan ligga till grund för dessa problem. 

Vad vi kan hjälpa dig med

Vi har gedigen erfarenhet av olika typer av mag- och tarmproblem. Med hjälp av våra undersökningar har vi stora möjligheter att reda ut vad just ditt problem är. Vi testar för felaktig tarmflora, matsmältningsrubbning mm. På kliniken har vi även en unik medicinsk guldstandard undersökning för att testa magsäckens pH, alltså magsyranivå. Andra viktiga funktioner i magsäcken testas också som pyloris insufficense, dumping mm.

Vid behov kan vi ta tester för matintoleranser i form av prov för IgA och IgG reaktion mot livsmedel.

Vi lägger alltid gemensamt upp en behandlingsplan och livsstilsplan.

Mag- och Tarmproblem

Vi strävar alltid efter att använda den bästa kombinationen av metoder för att lösa specifika problem som vi hittar, allt från undersökningar till behandlingar och livsstilsråd. Kontakta oss för bästa upplägg för just dig.

Viktigaste undersökningarna för mage och tarm ser du nedan.

Grundläggande hälsoanalys

Vår grundläggande undersökning tittar efter underliggande utlösande faktorer som ligger till grund för att ditt hälsoproblem kan ha utvecklat sig. Vi ser efter vilka triggerfaktorer som kan ha satt igång utvecklingen av ditt problem och vi ser på vilka livsstilsfaktorer som gör problemet värre. Undersökningen är en omfattande analys av våra viktigaste hälsofaktorer.

Vid mag och tarm besvär kan denna analys kombineras med Heidelbergtest.

Kontakta oss för råd och pris!

Heidelberg test - för magsäckens funktion

Här använder vi medicinsk guldstandard metod för test: man sväljer en digital kapsel som kontinuerligt ger mätningar i realtid via radiosignaler till ett datastyrt system. Detta ger exakta avläsningar av pH, mängden magsyra (Hcl), produktionskapacitet av Hcl, tidpunkt för när magsäcken tömmer sig, pylorisventilens funktion och mer. Detta är en viktigt test för alla som har matsmältningsproblem eller andra problem med mage och tarm.

Kontakta Oss

Kontakta oss för frågor eller tidsbokning.

Vi bedriver inte sjukvård, du skall alltid kontakta din läkare vid sjukdom.

031-133200

Göteborgsvägen 74, 43363 Sävedalen

info@lundborgkliniken.se