fbpx

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi går till roten med dina hälsoproblem och tittar inte enbart på dina symtom

Hälsoundersökningar

Genom att använda evidensbaserad teknik för att visa dig vad som händer i din kropp på djupet och i realtid kan vi få en fullständigare och ännu mer exakt bild av din hälsostatus och dina eventuella hälsoutmaningar.

Mag- och tarmproblem

Vi har stor erfarenhet av mag- och tarmproblem och har ett flertal teknologier för att gå till roten med vad som är just ditt problem. Därefter lägger vi en individuell plan hur du skall gå vidare.

Brösthälsa

Med medicinsk termografi, infraröd screening och den kunskap vi lär ut kring förebyggande brösthälsa kan vi hjälpa dig att optimera din brösthälsa. Termografi är ett utmärkt komplement till mammografi. 

Behandlingar

Hos oss på Lundborgkliniken så erbjuder vi innovativa, högteknologiska terapier som startar din kropps självläkande förmåga för att återställa balans och optimera din hälsostatus.

Muskel / led- och ryggproblem

 Hos oss hittar du duktiga terapeuter och massörer som hjälper dig med din skaderehabilitering. Även här har vi innovativa teknologier för läkning som vi gör i kombination med manuell behandling. 

Hudvård

Hos oss jobbar vi bara med ekologisk hudvård. Vår duktiga hudterapuet skräddarsyr dina behandlingar och ger dig tips och råd på vad just du skall göra.

Vi har erfarenhet av

Mag- tarmbesvär

Läs mer

Vi har hjälpt tusentals människor med mag- och tarmproblem. Kosten är såklart oerhört viktig för en väl fungerande mage och för många räcker det att ändra sin kost, men det kan finnas andra rubbningar som stör matsmältningen, allt från parasiter, obalans i tarmfloran, brist på magsyra eller andra problem från magsäcken. Vi har olika banbrytande teknologier för att reda ut vilket problem just du har, tex har vi guldstandard test för magsäckens funktion och magsäckens pH.

Stress och utmattning

Läs mer

Många lider idag av stress och utmattning kanske tom kronisk utmattning. Stress kan du även få pga din kropp är överbelastad.Det kan finnas virus, bakterier och andra bakomliggande orsaker. Vi tittar på vilka orsaksfaktorer som kan ligga bakom just dina problem. 

Depression

Läs mer

Förutom att du kan ha hamnat i djup sorg eller råkat ut för något i livet så kan depression även ha med livsstilen att göra och vilken näring du får i dig. Vi tar ett helhetsgrepp och ser vad just du kan behöva i form av kost och nutrition och eventuella behandlingar.

Muskler och ledproblem

Läs mer

Vi har innovativa behandlingsmetoder för att skynda på läkning vid muskel- och ledproblem. Vi har även manuell terapi och kombinerar gärna dessa. 

Övervikt

Läs mer

Överviktsproblem kan ha så många olika orsaker. Allt från fel kost till hormonella rubbningar vad gäller sköldkörtel, insulinresistens, leptinresistens osv. Du kan ha matsmältningsrubbningar, förstoppning, diareé, parasiter i tarmarna osv. Listan kan göras lång. Vi hjälper dig med att hitta vad som verkar vara orsaken hos just dig och lägger upp en plan för hur du skall komma igång och vad du skall äta.

Hudbesvär

Läs mer
Många hudproblem kommer från tarmen, genom att läka tarmen får man även ofta resultat vad gäller hudproblem. Såklart kan det finnas fler underliggande faktorer som vi försöker reda ut.

Skador

Läs mer

Våra självreglerande behandlingar gör att din kropp snabbt och effektivt kan möta de flesta hälsoutmaningar. Vi har tex en behandling som kan skynda på och stimulera självläkning av brutna ben, trasiga ledband och ömma inflammerade muskler, tre gånger så snabbt som normalt. Hos oss hittar du duktiga terapeuter och massörer som hjälper dig med din skaderehabilitering. Även här har vi innovativa teknologier för läkning som vi gör i kombination med manuell behandling.

Metabola hälsobesvär

Läs mer

Metabola hälsoproblem är en kategori av problem som är relaterade till livsstilsfaktorer. Dit hör hjärt/kärl problem, övervikt, diabetes mm. Detta är hälsoproblem man kan ändra genom att göra livsstilsförändringar. Vi tittar på vad just du skall tänka på. Det är viktigt att alla livsstilförändringar tas i samråd med din behandlande läkare.

Hormonella rubbningar

Läs mer

Vi har hjälpt många till bättre hälsa genom att vi upptäcker vad som inte fungerar optimalt i det stora pusslet – den hela människan. Rubbningar i det hormonella är ofta kopplat till matsmältningen, toxinbelastningar, stress osv. Hur fungerar just din kropp och vad kan du själv göra för att hjälpa din kropp till självläkning?

Autoimmuna sjukdomar

Läs mer

Idag säger forskningen att inflammation är starten till en rad olika sjukdomstillstånd och autoimmuna sjukdomar. Varför har kanske just du inflammation och hur ser det ut i din kropp? Vad kan du tänka på för att minska inflammation i din kropp. Genom våra undersökningar som tittar efter orsak och letar efter roten till dina problem så är det lättare att ge just dig rätt råd till hur du skall gå vidare.

Förebyggande hälsa

Läs mer

Vi har många klienter som kommer i förebyggande syfte och ser på en hälsoundersökning som en besiktning av sig själv. Att ta kontroll över sin hälsa och bli medveten om vad man kan göra för att må så bra som möjligt i livet är väldigt värdefullt för många. Kanske är du där nu att du vill veta hur du kan optimera din hälsa. Då är du varmt välkommen till oss.

Annat

Läs mer

Eftersom vi inte har vårt fokus i olika diagnoser så spelar det egentligen ingen roll vilken typ av hälsoproblem du har. Grundprincipen i det vi gör är att gå till roten med varför din kropp inte fungerar som den skall och utifrån det kan vi lägga upp en skräddarsydd plan för vad just du skall tänka på och vilka eventuella behandlingar som kan vara relevanta för dig för att din kropp skall komma i normal homeostas igen.

Kontakta Oss

Kontakta oss för frågor eller tidsbokning.

Vi bedriver inte sjukvård, du skall alltid kontakta din läkare vid sjukdom.

031-133200

Göteborgsvägen 74, 43363 Sävedalen

info@lundborgkliniken.se