fbpx

Sköldkörteln är ett av kroppens viktigaste organ. De två hormonerna trijodtyronin (T3) och tyroxin (T4) påverkar ämnesomsättningen, hjärtfunktionen, hormonfunktionen, matsmältningen, nerv- och muskelfunktioner. Den har också betydande inflytelse på våra energireserver, prestanda, sömnkvalitet, mental stabilitet, regenerering och vikt. Stimuleringen av ämnesomsättningen gör att kroppens basal metabolism ökar. Detta förskjuter förhållandet mellan energiintag och energiförbrukning, även utan sport, och leder till viktminskning. Känsligheten för sjukdom minskar, den mentala prestandan / koncentrationen ökar och kroppens reaktioner förbättras, sömnkvaliteten förbättras och den sexuella prestationen ökas. Det är precis här Thyreogym, som en metaboliskt stimulerande teknologi, kommer in. Den stimulerar sköldkörteln så att hormonproduktionen återgår till det normala.

Huvudsyftet med utvecklingen av Thyreogym (TG) var att möjliggöra för människor med sköldkörtelproblem, främst personer med hypofunktion, att komma tillbaka till en normal funktion. Tester gjordes för att testa hur hormonerna fT3, fT4 och TSH utvecklades genom att använda TG och man såg att det fungerade. 

Senare gjordes studier med överviktiga människor för att se resultat vad gäller  viktminskning. I den här studien kontrollerades inte hormonnivåerna, men man såg positiva resultat på viktminskning.

Thyreogym är en medicinsk godkänd teknologi och patenterad som medicinsk teknologi.

Frågor vi har fått kring Thyreogym:

Kan man använda TG om man har en sköldkörteldysfunktion?
Målet med TG är att stimulera och harmonisera sköldkörtel hormonerna och därmed få igång ämnesomsättningen och få igång energiproduktionen i cellerna igen. Har du underliggande problematik med sköldkörteln som Graves, autoimmune thyroidit eller annat, kan det vara så att endast behandling med TG inte räcker. Vi rekommenderar att göra en grundlig undersökning hos oss på Lundborgkliniken först för att se vilka underliggande problem som finns kring din sköldkörtel problematik. Det kan vara en rad olika faktorer som gör att det inte fungerar som det skall, allt från toxiner, virus, matsmältningsproblem som påverkar sköldkörteln mm. Detta är belastningar vi kan se efter på våra undersökningar på kliniken. Ligger det underliggande faktorer hela tiden och belastar så räcker det förmodligen inte med bara behandling med TG för att bli helt bra men vi kan hjälpa dig att lägga en bra plan för hur du kan optimera din hälsa.

Kan man använda TG om man har kronisk utmattningssyndrom?
Vad gäller ME eller utmattningssyndrom så är det ofta involverat med matsmältningsproblem, ev virusbelastning eller andra patogener, mikroorganismer,  toxiner osv. Det brukar vara väldigt komplext. Detta är belastningar vi kan se efter på våra undersökningar på kliniken så vi rekommenderar att göra en grundlig undersökning hos oss på Lundborgkliniken först för att se vilka underliggande problem som finns. Ligger det underliggande faktorer hela tiden och belastar så räcker det förmodligen inte med bara behandling med TG för att bli helt bra. Du kan få mer energi men det löser förmodligen inte grundproblemet.

Kan man använda Thyreogym om man samtidigt går på levaxin och hur fort kan man märka resultat?
Ja om man tar levaxin för sin sköldkörtel så kan man använda TG samtidigt. Att stimulera sköldkörteln kan dock kräva lite tålamod. Man bör använda den minst 8 veckor dagligen 1-3 ggr/dag, börja med 1-2 gånger per dag och öka till 3 gånger / dag 3:e veckan för att märka skillnad. Över tid fungerar det så man bör fortsätta att använda den dagligen. Prata alltid med din läkare om du stimulerar din sköldkörtelfunktion på annat sätt än bara med levaxin.

Kosttillskott som kan vara viktiga att komplettera med vid sköldkörtel problem:
Detoxified iodine, selen, B-complex, zink, D-vitamin

Kan man använda Thyreogym om man inte har sköldkörtel problem?
Ja det kan man då den regenererar cellerna och ökar vår energiproduktion.

Välkommen att höra av dig om du vill veta mer!

Du hittar Thyreogym hos oss på kliniken eller på www.halsopaketet.se
Pris: 7490 kr