fbpx

Termografi – infraröd screening

Med medicinsk termografi erbjuder vi en säker, enkel och pålitlig diagnostisk metod som är smärtfri och helt icke invasiv för dig som klient.

Med detta avancerade infraröda screeningsystem syns abnormaliteter upp till fem år tidigare än med konventionella screeningmetoder. Detta innebär ett stort genombrott vad gäller förebyggande screeningmetoder! Ett talande exempel på detta är infraröd bröst screening. Fördelen med denna srceeningmetod är att ingen skadlig strålning är inblandad det är värmeutveckling i huden som mäts.

I den yttersta huden finns en blodström som reguleras på ett komplicerat sätt via nervsystemet och lokala faktorer. Vi kan inte se inre organ men patologiska processer som pågår avtecknar sig i olika vaskulära responser som i sin tur ger olika värmemönster som illustreras vid infraröd fotografering

På så sätt kan vi med detta system se pågående inflammationer i vävnad, kärl, lymfsystem, muskler, köldskador, åderbråck, dålig cirkulation, tennisarmbåge mm.

Man ser fysiska onormala tillstånd på en gång, man kan förebygga allvarlig sjukdom genom att tidigt få viktig kunskap om vad som pågår i kroppen. Vi kan följa de förändringar som sker efter behandling.

Med infraröd screening kan man undersöka hela kroppen. Hos oss på kliniken använder vi den som komplement till våra ordinarie undersökningar och där vi vill ha en bild på ett specifikt område, käke, kärl upp mot huvudet, bröst, cirkulation, smärta i ben osv.

Man kan också komma till oss för en helkroppsanalys med infraröd screening eller bara för att undersöka en del av kroppen. Det finns alla möjligheter att undersöka olika delar.

NYHET! Idag kan vi erbjuda den mest innovativa stora hälsoundersökning som idag går att få. Vi har ett paket med den optimala hälsoundersökningen där både infraröd screening, dynamisk thermografi och den grundläggande analysen ingår. Med denna stora undersökning får vi maximal kontroll över vilka processer och funktioner som pågår i kroppen. Denna undersökning tar ca 3 – 3.5 timmar.

Många väljer thermografi, infraröd screening som alternativ eller komplement till mammografi.